Trends van nu: kokend water kraan

Een goede keuken in jouw nieuwbouwhuis is vaak een investering die je maar één keer doet en waar je veel gemak van gaat hebben. Er is heel veel keus op het gebied van keukens en de ontwikkelingen gaan snel!

Een veelgehoorde trend van de afgelopen tijd is de heet waterkraan, in de volksmond beter bekend als ‘Quooker’. Quooker is de merknaam van de marktleider op het gebied van heet waterkranen. Veel mensen kiezen in hun droomkeuken voor een kokend water kraan. In deze blogpost lees je alles over deze onmisbare tool in jouw keuken! 

Soorten kokend water kranen
Kokend water kranen zijn er in veel soorten en maten. Je kan kiezen uit verschillende kleuren (chroom, rvs, goud, zwart etc. etc.). Daarnaast bieden verkopers ook verschillende modellen aan (ronde of rechte uitloop) die worden geïntegreerd in de normale kraan. Zo kan je uit de kraan warm, koud, gekookt en zelfs bruisend of gekoeld water tappen. Bekende merken zijn Quooker of Selsiuz. De heet waterkranen passen dus in iedere keukenstijl!

Afhankelijk van het soort boiler dient de heet waterkraan aangesloten te worden op een aparte groep. Vanaf 2000 watt wordt er geadviseerd om de heet waterkraan aan te sluiten op een aparte groep. Je kan dus niet de vaatwasser en/of quooker op één elektra groep aansluiten. 

Welke waterreservoir heb ik nodig?
De kokend water kraan is aangesloten op een waterreservoir. De meeste leveranciers van kokend water kranen bieden verschillende soorten reservoirs aan. Afhankelijk van de aansluiting op de koud en/of warmwaterleiding maak je een keus. Het ene reservoir levert sneller warm water dan de andere in verband met de opslag van het warme water. Daarnaast kan het voorkomen dat er geen warm waterleiding beschikbaar is in de keuken, hier kan de quooker fungeren als warmwaterleiding. 

Houd bij het uitkiezen van de keuken er rekening mee dat er een boiler geplaatst zal moeten worden in de buurt van de wasbak. Dit neemt ruimte in beslag en wordt vaak vergeten. 

Is de kokend water kraan wel veilig voor kinderen?
De kokend water kranen zijn absoluut veilig voor kinderen. De dubbele uitloop van de kraan zorgt ervoor dat er geen kokend water achterblijft wanneer je de kraan voor koud water wilt gebruiken. Door de druk-draaibeweging is de kraan veilig voor kinderen. Mocht je toch per ongeluk je hand onder de kokend waterstraal houden, dan is de schade beperkt vanwege de rustige waterstraal. Dat is anders dan wanneer je bijvoorbeeld een pan met kokend water over je heen krijgt. 

Is de kokend water kraan energiezuinig?
De kokend water kraan houdt het reservoir op een constante temperatuur van 110 graden celsius. Zo kan je gelijk gebruik maken van gekookt en warm water, in plaats van dat je de kraan laat stromen voordat er warm water uit komt. Ook bespaar je energie en gas door het aan de kook brengen van water. Uiteraard gebruikt de quooker ook energie, maar dat weegt niet op tegen het energieverbruik van een waterkoker. 

Wat is de prijs van een heet waterkraan?
De kosten van een heet waterkraan hangen natuurlijk af van welk model en boiler je gaat kiezen. Daarnaast is het ook afhankelijk van welk merk heet waterkraan je kiest. Bij de goedkopere merken begint het rond de 800 euro en het eindigt rond de 4000 euro.

Bepaalde beslissingen die je neemt met betrekking tot je keuze kan ook zorgen voor verandering voor de installateur. Het is dus van belang om tijdig een besluit te nemen met betrekking tot de keuken en het ontwerp hiervan. Wellicht heb je in je moodboard al rekening gehouden met de uitstraling van je keuken.

Het kan klinken als een grote investering, maar het geeft ook erg veel gemak! Heb je een vraag? Neem contact met ons op of boek een inspiratiesessie met een van onze adviseurs. 

Deel dit artikel

Facebook
Pinterest
WhatsApp
Email